ua en ru

"Шахтар" і "Динамо" принесли однакову кількість очок в клубний рейтинг УЄФА

"Шахтар" і "Динамо" принесли однакову кількість очок в клубний рейтинг УЄФА Фото: (uefa.com)

Відрив від Бельгії, що йде слідом, зберігся

За підсумками ігрового тижня єврокубків пункти для України в таблицю коефіцієнтів УЄФА в ідентичному розмірі здобули "Шахтар" і "Динамо". Про це повідомляє zbirna.com.

Нічиї "гірників" з "Хоффенхаймом" (2: 2) в Лізі чемпіонів і "біло-синіх" з "Астаною" (2: 2) в Лізі Європи за підсумками першого туру групового етапу принесли Україні 0,4 бала.

Тепер в сумі в активі "Шахтаря" 5 очок (4 бонусу має тільки за участь на груповому етапі Ліги чемпіонів, куди донецький клуб потрапив автоматично), на рахунку "Динамо" 3 пункту, у вилетіли "Зорі" і "Маріуполя" - по 1 , 5, "Ворскла" в боротьбу вже вступила, але окуляри ще не принесла.

Відрив від Бельгії, що йде слідом, зберігся, оскільки її клуби набрали ті ж 0,4 бала, а Португалія ще більше збільшила відрив. В цей раз не так вдало зіграли турецькі клуби, які відстають від України на 3,7 бала.

"Шахтар" і "Динамо" принесли однакову кількість очок в клубний рейтинг УЄФА

Зазначимо, що і сьома, і восьма, і дев'ята асоціації в таблиці коефіцієнтів УЄФА мають абсолютно однакові квоти в обох єврокубках. А саме - п'ять клубів: два - в Лізі чемпіонів (один - в груповому раунді, один - в третьому кваліфікаційному) і три - в Лізі Європи (один - в груповому раунді, один - в третьому кваліфікаційному та один - у другому кваліфікаційному).