ua en ru

Шахтар - Динамо: Кияни виграють Суперкубок в серії пенальті

Шахтар - Динамо: Кияни виграють Суперкубок в серії пенальті Фото: Шахтар - Динамо звіт про матч

Перший матч сезону в Україні завершився

В Одесі на стадіоні "Чорноморець" матчем за Суперкубок між "Шахтарем" і "Динамо" відкривався новий клубний сезон в Україні.

"Шахтар" - "Динамо" 1-1 (3-4 по пенальті)
Гол
: Фред, 58 - Виду, 80
Шахтар: Пятов - Срна, Ордець, Кривцов, Ізмаїл - Степаненко, Фред - Бернард, Марлос (Ньому, 84), Тайсон (Коваленко, 76) - Едуардо (Селезньов, 70)
Динамо: Шовковський - Морозюк, Драгович (Хачеріді, 46), Виду, Антунеш - Корзун, Сидорчук, Буяльський (Федорчук, 68) - Гонсалес, Громов (Гармаш, 90+2) - Мораєс

Обидва тренера здивували стартовими складами. У киян не грав Ярмоленко, у "Шахтаря" - Ракицький. Але незважаючи на неоднозначні склади, гра вийшла щільною.

І в ній яскравіше виглядав "Шахтар", який витримав несильний стартовий натиск киян, забрав м'яч і сам створив кілька моментів. Спочатку повз ворота пробив Срна. Потім суддя скасував гол Едуардо з-за оффсада. А потім Шовковський впорався з ударом Тайсона з центру штафного.

Другий тайм знову вийшов більш якісним у "Шахтаря", який зумів відкрити рахунок. Марлос перехопив пас від Шовковського, віддав на Фреда, а той, прибравши захисника, точно пробив по воротах. "Динамо" посилилося під кінець гри і зрівняв рахунок. Після подачі кутового Пятов не дістав до м'яча і Виду відправив снаряд у сітку.

У післяматчевій серії пенальті у "Динамо" неточно пробив лише Гармаш. А у "Шахтаря" незабитих 11-метрових було два - від Бернарда і Селезньова. Таким чином, "Динамо" виграло свій шостий Суперкубок України в історії.

Нагадаємо, на РБК-Україна пройшла онлайн-трансляція матчу "Шахтар" - "Динамо".