ua en ru

Шахтар - Динамо 1-0: відео голу і огляд матчу

Шахтар - Динамо 1-0: відео голу і огляд матчу Фото: "Шахтар" зробив "золотий дубль" в сезоні

Донецький клуб зробив "золотий дубль" в сезоні

Донецький "Шахтар" переміг київське "Динамо" у фіналі Кубка України. Зустріч проходила в Харкові на стадіоні "Металіст" і завершилася з рахунком 1:0. Єдиний гол на 80 хвилині забив Марлос.

"Оранжево-чорні" активніше почали зустріч і вже на 6 хвилині отримали право на пенальті: Александар Пантіч зіграв рукою у власній. Марлос пробив по центру, але м'яч потрапив у поперечину. До середини тайму гра заспокоїлася і перемістилася у центр поля. Арбітр фіксував багато фолів, і на перший план вийшли єдиноборства.

altФото: Тайсон потужно пробивав

Кияни зробили ставку на контратаки, і закиди на Андрія Ярмоленка, який кілька разів опинявся на ударній позиції. На останній хвилині тайму динамівець вийшов один на один з Андрієм П'ятовим, але голкіпер "Шахтаря" грамотно зайняв позицію і змусив противника помилитися.

altФото: Ярмоленко втратив момент на останній хвилині першого тайму

Після перерви команди заграли сміливіше, намагаючись відповідати атакою на атаку. Середина тайму пройшла у рівній боротьбі, гострота біля чиїхось воріт виникала все рідше. Але на 80 хвилині футболісти "Шахтаря" змогли скористатися шансом. Марлос обійшов кількох захисників і пробив у дальній верхній кут - 1:0. В останні хвилини "гірники" втримали переможний рахунок.

altФото: Після забитого гола Марлос розплакався.

"Шахтар" здобуває Кубок України в 11 разів і повторив рекорд київського "Динамо", яке також вигравало цей трофей 11 разів.

alt

Нагадаємо, донецький футбольний клуб "Шахтар" завдяки перемозі над луганською "Зорею" (3:2) достроково став переможцем чемпіонату України.