ua en ru

Шахта ім.Засядька і американська Halliburton мають намір розробляти родовища сланцевого газу

Підприємство "Шахта імені Засядька" (м. Донецьк) уклало договір про співробітництво з однією з найбільших в світі нафтосервісних компаній Halliburton про розробку родовищ сланцевого газу. Про це повідомляє прес-служба компанії з посиланням на заступника генерального директора з нових технологій та комплексного розвитку шахти Бориса Бокого.
"Шахта уклала договір про співпрацю з всесвітньо відомою фірмою Halliburton, фахівці якої проводили методичне навчання та практичні заняття з донецькими буровиками і геологами. За їх участі створюється підрозділ похило-спрямованого буріння свердловин, в якому буде випробувана технологія гідророзриву", - говорить Б.Бокий.
Спільно з Halliburton шахта веде роботи по створенню технології промислового добування шахтного метану з нізкопроніцаемих колекторів малої потужності.
Крім того, шахта співпрацює з іншими світовими компаніями нафтогазової промисловості - Schlumberger, Weathelerford.

Нагадаємо, в грудні 2010 р. Кабінет міністрів України дозволив видати шахті ім.Засядька без аукціону ліцензії на користування надрами на 9 нафтогазоносних площ на 20 років для геологічного вивчення, в тому числі дослідно-промислової розробки з подальшим видобутком нафти і газу. Родовища знаходяться в Харківській, Луганській і Донецькій областях.