ua en ru

Шахов вимагає від Кабміну не вводити абонплату в 125 гривень на сміттєві баки і труби

Шахов вимагає від Кабміну не вводити абонплату в 125 гривень на сміттєві баки і труби Фото: Сергій Шахов (прес-служба)

За словами Шахова, українцям доведеться платити "комунальний оброк"

Народний депутат від партії "Наш край" Сергій Шахов вимагає від уряду не вводити абонплату в 125 гривень на сміттєві баки і труби. Про це він заявив сьогодні, повідомляє прес-служба політсили.

За його словами, уряд придумує все нові і нові способи підвищення цін на комунальні послуги.

"Українцям доведеться платити "комунальний оброк" – абонплату на опалення, гарячу та холодну воду та вивезення сміття. Така абонплата буде стягуватися за сам факт існування таких послуг, незалежно від того, будемо ми нею користуватися чи ні. Уряд має відмовитися від цього рішення, інакше незабаром у платіжках людей з'явиться "податок на повітря", – упевнений Шахов.

Більше того, підкреслив він, ідея прив'язати розрахунок абонплати до мінімальної зарплати неприйнятна.

"Як завжди, уряд подбав про українців і завбачливо прив'язав розрахунок абонплати до мінімальної зарплати. Поки ціна "комунального пакету" становить майже 125 гривень: місячна абонплата за опалення – 38,42 грн, за гарячу воду – 38,42 грн, холодну воду – 33,61 грн, сміття – 14,4 грн. Але як тільки виросте мінімальна зарплата, відразу зросте розмір абонплати", – зазначив Шахов.

Депутат закликав уряд не придумувати нові способи підвищення комунальних послуг і відмовитися від своєї ідеї.

"Українці не повинні платити 125 гривень за наявність сміттєвих баків або батарей", – резюмував Шахов.

Як відомо, Мінрегіон провів обговорення проекту постанови, яким з 1 травня 2019 передбачено введення абонентської плати за комунальні послуги. Формула розрахунку абонплати: мінімальна зарплата х 2,58 х коефіцієнт витрат. Для опалення та гарячої води коефіцієнт – 0,004, для холодної води – 0,0035, а на вивезення сміття – 0,0015.