ua en ru

Шабунін визнав, що перераховував гроші з ЦПК на власний ФОП, - активіст

Шабунін визнав, що перераховував гроші з ЦПК на власний ФОП, - активіст Фото: Віталій Шабунін

Шабуніна звинуватили у можливому порушенні податкового законодавства

Голова правління Центру протидії корупції (ЦПК), експерт антикорупційної групи Реанімаційного пакету реформ Віталій Шабунін визнав, що перераховував гроші з ЦПК на власний ФОП. Про це на своїй сторінці в Facebook голова правління громадської організації "Національний інтерес України" Василь Апасов.

Віталій Шабунін зізнався в порушенні податкового законодавства в прямому ефірі!!! У прямому ефірі телеканалу "ZIK" у програмі Vox Populi, ведучий програми Олег Борисов поставив мій запитання гостю ефіру Віталію Шабунину: "Було перерахування грантових грошей з рахунків ЦПК на ФОП Шабунін, ФОП Устинова та Фопи інших членів організації в період з 2013 по 2016 рр.." Віталій Шабунін, як завжди, на конкретно поставлене запитання відповів розпливчато і не по суті (видно з відео), однак ведучий вирішив уточнити: "Так були перерахування чи ні?" І Віталій зрозумів, що доведеться відповісти: "Так, звичайно!" Таким чином, Віталій Шабунін в прямому ефірі підтвердив ту інформацію, яку наша організація ГО "Національний інтерес України" виклала в нашому фільмі - розслідуванні, який був презентований в стінах Верховної Ради: https://wwwyoutube.com/watch?v=HQIhVTFV9RU Це визнання означає, що ЦПК (Центр протидії корупції) в період з 2013 по 2016 рік, розподіляли кошти з рахунків організації, спрямовані на різні проекти грантодавцями, на свої Фопи, що порушує податкове законодавство України. ОО Національний Інтерес України , як і обіцяли, подали зявления в органи ГФС і Генпрокуратуру України, а сьогодні ми отримали підтвердження з вуст самого Віталія Шабуніна в прямому ефірі. М'яч на боці правоохоронців!!! І хоч пан Шабунін уникає будь-якого контакту з нами в ЗМІ, розповідаючи, що йому немає про що з нами говорити, ми завжди готові зустрінеться в ефірі і поставити безліч питань Його Антикорупційного Величності Віталію!

Опубліковано Vasiliy Apasov 26 червня 2017 р.

"Віталій Шабунін зізнався в порушенні податкового законодавства в прямому ефірі. У прямому ефірі телеканалу ZIK, у програмі Vox Populi, ведучий програми Олег Борисов поставив моє запитання гостю ефіру Віталію Шабунину: "Чи було перерахування грантових грошей з рахунків ЦПК на ФОП Шабунін, ФОП Устинова та ФОПи інших членів організації в період з 2013 по 2016 рр..". Віталій Шабунін, як завжди, на конкретно поставлене запитання відповів розпливчато і не по суті (видно з відео), однак ведучий вирішив уточнити: "Так були перерахування чи ні?". І Віталій зрозумів, що доведеться відповісти: "Так, звичайно!", - пише Апасов.

Апасов вважає, що таким чином Шабунін підтвердив інформацію, яку організація ГО "Національний інтерес України" виклала в своєму фільмі-розслідуванні.

"Це визнання означає, що ЦПК (Центр протидії корупції) в період з 2013 по 2016 рік, розподіляли кошти з рахунків організації, спрямовані на різні проекти грантодавцями, на свої ФОПи, що порушує податкове законодавство України", - пише Апасов.

Він також повідомив, що громадська організація подала заяви в органи ДФС і Генпрокуратуру.

"Хоч пан Шабунін уникає будь-якого контакту з нами в ЗМІ, розповідаючи, що йому нема про що з нами говорити, ми завжди готові зустрітися в ефірі і поставити безліч питань Його Антикорупційній Величності Віталію", - резюмував Апасов.

Нагадаємо, раніше народний депутат від "Народного фронту" Павло Пинзеник у Верховній Раді під показав матеріали розслідування, яке провело громадське об'єднання "Національний інтерес України".

За словами Пинзеника, в матеріалах, які йому передали, вказується, що "незважаючи на велику заробітну плату членів ЦПК, додатково кошти виводилися на фізичних осіб-підприємців".

"Так, наприклад, сам фізичний підприємець Шабунін (Віталій, - ред.) отримав протягом 2016-2017 років 1,7 млн гривень, фізична особа підприємець Устинова (Олександра, - ред.) з тієї ж організації – 1,86 млн грн і так далі", - заявив нардеп.