ua en ru

Ш.Бушар: НАТО не завдавало "прицільних" авіаударів по членам родини М.Каддафі

У НАТО заявили, що авіаудари в Тріполі, в результаті яких за повідомленням лівійських властей загинули син і троє онуків Муаммара Кадддафі, не були "прицільними", передає РБК з посиланням на Reuters. "Мені відомо про повідомлення у ЗМІ про загибель деяких членів родини М.Каддафі, ця інформація поки не підтверджена", - повідомив командувач операцією НАТО в Лівії генерал-лейтенант Шарль Бушар. "У будь-якому випадку, ми шкодуємо про загибель людей", - зазначив він.

Як заявив Ш.Бушар, сьогодні вночі ВПС НАТО завдали серію точкових авіаударів в лівійській столиці, зокрема, в районі Баб аль-Азізія, де розташовується резиденція М.Каддафі, підкресливши, що вони проводилися "виключно по військових об'єктах".

Нагадаємо, раніше преcc-секретар уряду Лівії Мусса Ібрагім повідомив, що молодший син М.Каддафі - 29-річний Саїф аль-Араб - і троє онуків були вбиті в результаті авіаудару НАТО в Тріполі. За уточненими даними, літаки союзників завдали удару по будинку Саїфа Аль-Араба, де в цей час перебував сам М.Каддафі з дружиною, а також інші члени сім'ї та друзі. За словами М.Ібрагіма, в числі постраждалих опинилися декілька друзів і родичів родини М.Каддафі, вони отримали поранення. М.Ібрагім заявив, що метою авіанальоту було знищення лідера країни.