ua en ru

З'їзд "Правого сектора" не підтримав ідею про складання Ярошем депутатського мандата

З'їзд "Правого сектора" не підтримав ідею про складання Ярошем депутатського мандата Фото: Дмитро Ярош

Втім, деяким делегатам такий політичний хід здавався раціональним

На закритому всеукраїнському з'їзді партії "Правий сектор" у Києві частина делегатів запропонувала лідеру Дмитру Ярошу скласти мандат народного депутата, проте більшість цю ідею не підтримала. Про це з посиланням на бійця ПС, який всю зиму провів у Донецькому аеропорту, йдеться у статті РБК-Україна "Правий сектор" на Майдані: вітання Порошенку від ФПГ".

Крім того, співрозмовники РБК-Україна в керівництві ПС запевнили: влади після конфлікту на Закарпатті дали піти їх побратимам в обмін на те, щоб ПС не чинив заворушень у Києві.

Нагадаємо, Дмитро Ярош є народним депутатом України (позафракційним) з 27 листопада 2014 р обрався по виборчому округу №39 у Дніпропетровській області. Ярош займає посаду заступника голови комітету ВР з питань національної безпеки і оборони.

Як повідомлялося, з'їзд "Правого сектора" вирішив перейменувати Військово-політичний рух "Правий сектор" в Національно-визвольний рух.

Також стало відомо, що "Правий сектор" не братиме участі у місцевих виборах, зате планує організувати всеукраїнський референдум і поставити питання недовіри Президенту України Петру Порошенку, Кабінету міністрів на чолі із прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком і Верховній Раді України.