ua en ru

Зараз Європі більше потрібна Україна, ніж навпаки, - експерт

Економічна ситуація в Європі складається таким чином, що ЄС сьогодні більше зацікавлений в Україні, ніж ми в Євросоюзі. Таку думку висловив політолог Дмитро Видрін, коментуючи відповідну заяву прем'єр-міністра Естонії Андруса Ансіпа, який висловив переконання, що 21 листопада ц.р. на Вільнюському саміті буде підписано Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

«В період економічної кризи ситуація у відносинах між Україною та ЄС змінилася з точністю до навпаки. Ще років п'ять тому Україна бажала в Європу зі страшною силою. Це бажання було виправдано економічно, політично, геополітично. Сьогодні з такою ж пристрастю частина Європи бажає Україну. У Євросоюзі є розуміння, що їхнє економічне виживання можливе тільки за рахунок подальшої економічної експансії, розширення ринків», - зазначив Видрін.

Він упевнений, що Угода про асоціацію, яка йде в нерозривному зв'язці з Угодою про Зону вільної торгівлі, буде підписана на саміті Східного партнерства у Вільнюсі 21 листопада ц.р. «Зараз Європа знайде будь-який привід, щоб пробачити українській владі те, що ще вчора вважалося гріхи. Це назвуть «витратами не реформованого судочинства» або чимось іншим. У мене немає сумнівів, що висуваючи нам якісь умови, Європа все ж буде сама нам допомагати знімати проблеми. Я впевнений, що Угода про асоціацію восени буде підписана», - резюмував експерт.

Нагадаємо, 11 квітня прем'єр Естонії Андрус Ансіп, перебуваючи з візитом в Україні, заявив на зустрічі з прем'єром Миколою Азаровим, що вірить у підписання Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС на листопадовому саміті Східного партнерства у Вільнюсі. «Це неправильно поставити долю відносин між Україною та Естонією, між Україною та ЄС на одну карту, на одну даму», - сказав, зокрема, Андрус Ансіп.

Читайте також: Україна виконала вже 9 вимог ЄС для підписання угоди про асоціацію