ua en ru

Наразі обстрілів у місті немає: Філатов про ситуацію у Дніпрі

Наразі обстрілів у місті немає: Філатов про ситуацію у Дніпрі Фото: Борис Філатом, мер Дніпра (facebook.com/filatovborys)

Мер Дніпра Борис Філатов розповів, що нині обстрілів міста немає, а на вулицях продовжують затримувати ворожих диверсантів.

Про це міський голова розповів у коментарі РБК-Україна.

"Обстріли були в перший день, вдарили в район аеропорту, по військових частинах, зараз обстрілів немає", - сказав він, описуючи ситуацію в місті станом на вечір 28 Лютого.

На території міста також не було відвертих бойових зіткнень з диверсантами, при цьому йдуть затримання, працюють спецслужби.

Філатов в цьому питанні вважав за краще не вдаватися в подробиці: "цим займається поліція, Нацгвардія, СБУ".

"У нас поки є час підготуватися, і ми чітко поділяємо функціонал: тероборона повинна займатися відбиттям вторгнення, а з ДРГ повинні боротися фахівці. У нас в місті було пару ситуацій, коли тероборона не впізнала Нацгвардію... ми цю ситуацію вирішили, але в будь-якому випадку, функції цих людей треба вразити, щоб не було "дружнього вогню"", - зазначив він.

У Дніпрі нормальна ситуація з поставками продуктів і медикаментів, хоча логістичні ланцюжки "почали рватися".

"І сьогодні ми на засіданні військової адміністрації міста прийняли рішення займатися конфіскацією на користь армії різних матеріальних ресурсів. Городян це не стосується, але я попередив підприємців: якщо, наприклад, потрібні автобуси, будматеріали, будівельна техніка і т.д. - то це все буде вилучатися, під розписку, разом з поліцією, з подальшим викупом тощо", - розповів Філатов.