ua en ru

Сєверодонецький "Імпульс" має намір до травня підготувати систему внутрішньореакторного контролю на блоці №5 ЗАЕС

Сєвєродонецьке науково-виробниче об'єднання "Імпульс" (Луганська область) має намір в травні завершити реконструкцію системи внутрішньореакторного контролю на блоці №5 Запорізької АЕС під завантаження палива американсько-японської компанії Westinghouse. Про це повідомив голова наглядової ради "Імпульсу" Володимир Єлісєєв.

"У травні буде завантаження змішаної зони на п'ятому блоці Запорізької АЕС. Ми до цього часу повинні виконати реконструкцію системи внутрішньореакторного контролю, куди інтегрують американські розрахункові коди BEACON, а також забезпечити відповідність модернізованого комплексу українській нормативній базі", - сказав він в ході зустрічі з журналістами на підприємстві.

За його словами, в травні поточного року на п'ятому блоці ЗАЕС будуть завантажені перші партії ядерного палива компанії Westinghouse. Крім того, Єлісєєв повідомив, що "Імпульс" виграв тендери держкомпанії "Енергоатом" на створення комплексних систем діагностики на блоці №3 Рівненської АЕС, блоці №1 Хмельницької АЕС, блоці №3 Південно-Української АЕС. Дані заходи будуть проводитися за рахунок кредитних коштів Європейського банку реконструкції та розвитку, які виділяються "Енергоатому".