ua en ru

У Північній Кореї заявили, що США "заплатять високу ціну" в разі посилення санкцій

У Північній Кореї заявили, що США "заплатять високу ціну" в разі посилення санкцій Фото: Кім Чен Ин (kcna.kp)

КНДР планує використовувати "будь-які форми впливу" проти США

У Північній Кореї (КНДР) заявили, що Сполучені Штати Америки (США) "заплатять високу ціну" в разі посилення санкцій. Про це повідомляє Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК).

"У випадку, якщо США в кінцевому підсумку проштовхнуть більш жорсткі санкції проти КНДР, Північна Корея повинна бути абсолютно впевнена, що США заплатять відповідну ціну. КНДР готова і готова використовувати будь-які форми впливу", - йдеться в повідомленні Міністерства внутрішніх справ (МЗС) КНДР .

Згідно з інформацією МЗС, санкціями і тиском США хочуть "повністю знищити суверенітет КНДР". У Північній Кореї також звинуватили США в маніпуляції Радою безпеки Організації об'єднаних націй (ООН).

У МЗС назвали розробку і вдосконалення надпотужного термоядерного зброї засобом стримування "постійно зростаючих ворожих дій і ядерної загрози" США, а також - "запобігання небезпеки ядерної війни, яка нависла над Корейським півостровом і регіоном".

"Майбутні заходи, які повинна зробити КНДР, змусять США відчувати найбільшу біль і страждання, які вона коли-небудь переживала за всю свою історію", - резюмували в міністерстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що китайські державні банки почали призупиняти операції по рахунках своїх північнокорейських клієнтів.