ua en ru

Північна Корея висунула умову для припинення ядерних випробувань

Північна Корея висунула умову для припинення ядерних випробувань Фото: глава МЗС КНДР озвучив умову для припинення ядерних випробувань

КНДР обіцяє зупинити випробування ядерної зброї після скасування щорічних військових навчань США і Південної Кореї

Північна Корея готова зупинити ядерні випробування, якщо Сполучені Штати Америки припинять проводити спільні з Південною Кореєю щорічні військові навчання. Про це міністр закордонних справ КНДР Лі Су Йон заявив в інтерв'ю агентству Associated Press.

"Припиніть ядерні військові навчання на Корейському півострові, тоді ми припинимо ядерні випробування", - цитує агентство міністра.


Лі Су Йон вважає, що у КНДР є право на захист за допомогою ядерного засобу залякування і попередив, що його країну не залякати міжнародними санкціями.

"Якщо ми будемо продовжувати йти шляхом конфронтації, це призведе до катастрофічних наслідків, і не тільки для двох країн, але і для всього світу. Вкрай важливо для уряду Сполучених Штатів припинити свою ворожу політику щодо КНДР. Підтвердженням цього буде припинення військових навчань на Корейському півострові. Тоді ми відповімо тим же", - повідомив міністр КНДР.

Він також зазначив, що якщо навчання не будуть проводитися хоча б протягом кількох років, "нові можливості можуть відкритися як для двох країн, так і для всього іншого світу".

Нагадаємо, у суботу, 23 квітня, КНДР здійснила запуск балістичної ракети з підводного човна зі свого східного узбережжя.