ua en ru

Північна Корея розробила новий супутник, - джерела

Північна Корея розробила новий супутник, - джерела Фото: КНДР (wikimedia.org)

КНДР планує запустити супутник найближчим часом

Північна Корея (КНДР) розробила новий супутник. Про це повідомляє південнокорейське видання Joins з посиланням на дані розвідки.

Супутник отримав назву "Кванменсон-5". У виданні не наводяться його технічні характеристики. Видання повідомляє, що КНДР планує запустити супутник найближчим часом.

Зазначено, що Північна Корея вважає запуск супутника своїм законним правом, і вона далі має намір продовжити освоєння космосу для "здійснення мрії всього людства".

При цьому в Південній Кореї побоюються, що під приводом мирної космічної програми КНДР може проводити випробування ракет дальньої дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що третю групу супутників дистанційного зондування Землі "Яогань-30" запустили в Китаї у вівторок.

Запуск відбувся з космодрому Сичан в південно-західній провінції Сичуань у 03:44 за місцевим часом. Апарати на задану орбіту виведені успішно.

"Ця група супутників призначена для вивчення електромагнітних випромінювань в атмосфері та проведення ряду інших наукових експериментів", - зазначено в повідомленні.