ua en ru

Північна Корея попередила США про загрозу початку ядерної війни

Північна Корея попередила США про загрозу початку ядерної війни Фото: Кім Чен Ин (kcna.kp)

Північна Корея попередила про загрозу початку ядерної війни на тлі спільних навчань США і Південної Кореї

Північна Корея попередила Сполучені Штати Америки про загрозу початку ядерної війни. Про це в неділю, 3 грудня, повідомила газета ЦК Трудової партії Кореї "Нодон сінмун", передає DW.

Повідомляється, що КНДР напередодні спільних маневрів США і Республіки Корея, які починаються 4 грудня, нагадала Вашингтону, що подібні кроки загрожують початком ядерної війни.

Зазначено, що КНДР сприймає військово-повітряні навчання Vigilant Ace в тихоокеанському регіоні як "явну і всебічну провокацію проти Корейської Народно-Демократичної Республіки".

Нагадаємо, наприкінці листопада повідомлялося, що кораблі Військово-морських сил Південної Кореї візьмуть участь у військових маневрах ударних авіаносних груп Сполучених Штатів Америки біля берегів Корейського півострова.

В ході спільних навчань США і Південна Корея будуть відпрацьовувати повітряні операції і артилерійські удари, а також супровід авіаносців з метою перевірки їх здатності спільно проводити такі операції. Крім того, Сеул стверджує, що навчання є відповіддю на "ядерні та ракетні провокації КНДР".