ua en ru

Північна Корея направить на відкриття Олімпіади-2018 формального главу КНДР

Північна Корея направить на відкриття Олімпіади-2018 формального главу КНДР Фото: Кім Йон Нам (uk-m.wiki.ng)

Делегацію КНДР на ОІ в Пхенчхані очолив формальний глава країни

КНДР передала Південній Кореї список офіційних осіб, що відвідають Олімпіаду 2018 в Пхенчхані, згідно з яким, північнокорейську делегацію очолив Кім Йон Нам, що займає, відповідно до Конституції КНДР, вищий пост у державі, передає "Ренхап".

Як повідомляється, незважаючи на те, що фактичним керівником держави є онук засновника країни Кім Ір Сена - Кім Чен Ин, формально главою держави є саме Кім Йон Нам. Він обіймає посаду голови президії Верховного народного зібрання КНДР.

Наголошується, що разом із ним Південну Корею відвідають інші високопоставлені чиновники КНДР, у тому числі представники уряду і правлячої Трудової партії.

Зазначено, що формальний глава КНДР народився у 1928 році. Кім Йон Нам із 1946 року навчався в СРСР, у Томську і Ростові-на-Дону. Пізніше він закінчив аспірантуру Академії суспільних наук при ЦК КПРС, яка в пострадянський період стала частиною РАНХіГС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що делегація з КНДР для перевірки майданчиків передбачуваних виступів художніх колективів Північної Кореї на зимових Олімпійських іграх у Пхенчхані прибула в Південну Корею - вперше за останні чотири роки.