ua en ru

Делегація з КНДР вперше за останні роки прибула в Південну Корею

Делегація з КНДР вперше за останні роки прибула в Південну Корею Фото: прапори Північної Кореї (wikimedia.org)

Для перевірки майданчиків передбачуваних виступів художніх колективів Північної Кореї на зимовій Олімпіаді

Делегація з КНДР для перевірки майданчиків передбачуваних виступів художніх колективів Північної Кореї на зимових Олімпійських іграх у Пхенчхані прибула в Південну Корею. Такий дводенний візит відбувся вперше за останні чотири роки, передає Yonhap.

Зокрема зазначено, що група з КНДР прибула в місто Каннин на сході країни. До цього делегація відвідала столицю Південної Кореї, Сеул. Цю групу, за даними південнокорейського агентства, очолює північнокорейська співачка, керівниця оркестру Samjiyon і жіночої музичної групи Moranbong Хен Сон Воль. Вона також "відома як одна з найвпливовіших жінок" у КНДР і, "за чутками, раніше була дівчиною північнокорейського лідера Кім Чен Ина".

Відповідаючи на питання про її враження від поїздки, вона "просто посміхнулася і не дала відповіді". Всього північнокорейська делегація складається з семи осіб. Під час своїх пересувань ця група, за даними агентства, "ретельно охоронялася співробітниками поліції Південної Кореї і державної розвідки".

Як повідомляється, у Каннин північнокорейська делегація планує оглянути сцену, перевірити аудіосистему, а також обговорити з представниками Південної Кореї "інші умови майбутньої роботи", в тому числі графік і програму виступів на Іграх художніх колективів із КНДР. Кілька місяців тому в Каннин, за даними агентства, завершилося будівництво концертного залу на 998 місць.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міжнародний олімпійський комітет (МОК) схвалив виступ збірних Південної Кореї та КНДР під об'єднаним прапором.