ua en ru

Північна Корея в 2018 році може створити ракету для удару по США, - NYT

Північна Корея в 2018 році може створити ракету для удару по США, - NYT Фото: Кім Чен Ин (KCNA)

Раніше розвідка США прогнозувала, що КНДР знадобиться близько 4 років для створення такої ракети

Північна Корея у 2018 році може створити ракету для удару по Сполученим Штатам Америки. Про це повідомляє The New York Times, посилаючись на американських чиновників.

Зокрема, американська розвідка переглянула прогноз з приводу термінів завершення Північною Кореєю роботи над балістичною ракетою, здатною досягти материкової частини США, і скоротила його до одного року.

Підкреслюється, що ще кілька тижнів тому експерти прогнозували, що КНДР знадобиться близько чотирьох років, щоб розробити ракету з компактним ядерним зарядом, здатну витримати тиск при входженні в щільні шари атмосфери і досягти території США.

Видання зазначає, що реалії останніх місяців змусили розвідників переглянути свої оцінки. Особливо на це вплинуло ракетне випробування Пхеньяна 4 липня 2017 року, в ході якого ракета доставила боєголовку на більш ніж 2,7 тисячі км в космос і повернула її на Землю на високій швидкості по траєкторії гострої параболи.

При цьому, за інформацією NYT, якби траєкторія польоту була згладженою, ракетний удар припав би на Аляску.

Нагадаємо, Китай зміцнює свій кордон з КНДР, протяжність якого становить близько 1 тис. 400 км. Повідомляється, що таким чином Китай готується до передбачуваного кризи в КНДР, в тому числі до можливого авіаудару США по території Північної Кореї.