ua en ru

Китай зміцнює кордон з КНДР з-за ядерної загрози, - WSJ

Китай зміцнює кордон з КНДР з-за ядерної загрози, - WSJ Фото: прапор Китаю (commons.wikimedia.org)

Китайська влада залучила до охорони кордону додаткові сили, а також встановили цілодобове відеоспостереження

Китай зміцнює свій кордон з КНДР, протяжність якого становить близько 1 тис. 400 км. Про це повідомляють китайські офіційні урядові і військові портали, повідомляє газета Wall Street Journal.

Повідомляється, що таким чином Китай готується до передбачуваної кризи в КНДР, в тому числі до можливого авіаудару США по території Північної Кореї.

"Китайська влада залучили до охорони кордону додаткові сили, а також встановила цілодобове відеоспостереження за кордоном за допомогою безпілотників", - йдеться в повідомленні.

Крім того, були зведені бункери для захисту місцевого населення від хімічної та ядерної зброї.

Міністерство оборони Китаю заявило, що Збройні сили країни підтримують "нормальний стан боєготовності" на кордоні.

"Приготування Китаю до екстрених ситуацій стосуються не тільки створення буферної зони на півночі і контролю за кордоном. Китай готується до можливих криз на Тайвані і в Південно-Китайському морі, але Корейський півострів те місце, де конфлікт між КНР і США очікується найімовірніше", - сказав колишній співробітник американської військової розвідки в Східній Азії Марк Козад.

За словами Генерал-майора, старшого радника Китайської наукової асоціації міжнародних стратегій Ван Хайюня, якщо США атакує КНДР без схвалення Китаю, Пекін буде змушений ввести війська в КНДР.

Зазначено, що США не виключають можливості військового конфлікту з КНДР, однак розробляють дипломатичні та економічні заходи для примушення КНДР припинити ядерну програму.

"Незважаючи на це КНДР продовжує пуски балістичних ракет, остання з яких була запущена 4 липня. У Вашингтоні її визнали міжконтинентальної, припустивши, що вона може долетіти до Аляски", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Китай припинив контакти з Північною Кореєю по військовій лінії.

Китай зараз проявляє солідарність з "міжнародним співтовариством" щодо дотримання резолюцій ООН. Глава Центру міжнародного співробітництва з питань безпеки Міністерства оборони КНР підкреслив, що Китай допомагає США і КНДР налагодити двосторонній контакт.