ua en ru

У Севастополі силовики проводять рейди по квартирах сімей українських військових

У Севастополі силовики проводять рейди по квартирах сімей українських військових Фото: будинок українських військових (krymr.com)

Обшуки проходять в будинку, де проживають сім'ї військовослужбовців ВМС України

В анексованому Севастополі співробітники російської поліції в супроводі людей у ​​штатському відвідали всі квартири в будинку №17 по провулку Новікова в Балаклаві, де проживають сім'ї військовослужбовців Військово-морських сил (ВМС) України і військові пенсіонери. Про це повідомили дружини українських офіцерів, які зараз проходять службу на материковій частині України, передає портал "Крим.Реаліі".

За їхніми словами, напередодні близько 19 години двоє співробітників російської поліції і ще двоє осіб у цивільному обійшли всі квартири будинку і провели бесіди з мешканцями. Зокрема, силовики запитували у людей, чи знають вони, що проживають у службовому житлі, цікавилися, скільки людей мешкає у квартирі і де зараз знаходиться глава сімейства.

Поліцейські пред'являли службові посвідчення, але про причини перевірки не повідомляли, пише портал "Крим.Реаліі". У мешканців вимагали паспорти і перевіряли реєстрацію. Поліцейські, крім того, розпитували про сусідів: хто проживає, хто виїхав і де зараз знаходиться.

Співробітники в цивільному в бесідах не брали участь і не представлялися, зазначає "Крим.Реаліі".

За словами мешканців, раніше вже була спроба виселити одну з сімей зі службової квартири, але права на житло вдалося відстояти в суді.

Будинок №17 по провулку Новікова в Балаклаві побудували для ВМС України, його здали в експлуатацію в 2003 році, уточнює "Крим.Реаліі".

Нагадаємо, 13 вересня в селищі Нижньогірський в Криму російські силовики провели обшук у будинку кримського татарина Рената Параламова.