ua en ru

Севастополь розраховує, що РФ у 2011 р. збільшить фінансування розвитку міста вчетверо - до 152 млн грн

Голова Севастопольської міської державної адміністрації (СМДА) Валерій Саратов вважає, що уряд Російської Федерації (РФ) має збільшити в 2011 році суму, що виділяється на соціально-економічний розвиток Севастополя, у чотири рази - до 152 млн грн. Про це він заявив на брифінгу, передає прес-служба СМДА.

"Якщо цього року сума, що виділяється урядом Росії на соціально-економічний розвиток Севастополя, дорівнює 38 млн грн, то наступного року, ми вважаємо, що вона повинна бути збільшена в чотири рази", - заявив В.Саратов.

За його словами, сьогодні близько 15% мешканців Севастополя (52 тис. людей) безпосередньо представляють російський флот - це в чотири рази більше, ніж було закріплено в угоді, укладеній у 1997 році.

"Тому треба ставити питання про те, щоб Росія якнайскоріше прийняла участь у розвитку Севастополя", - сказав В.Саратов.

"Ми дали конкретний механізм підвищення участі Росії в житті Севастополя, тому що після підписання угоди про продовження базування флоту, із вуст російського керівництва прозвучала пропозиція про необхідність участі в розвитку Севастополя", - резюмував голова СМДА.

Згідно зі статтею 14 угоди між Україною і Російською Федерацією про статус і умову перебування ЧФ РФ на території України, підписаної двома сторонами в 1997 році, "участь РФ у соціально-економічному розвитку м. Севастополя й інших населених пунктів, в яких дислокуються військові формування ЧФ РФ на території України, здійснюється на підставі окремої угоди".