ua en ru

У Сеулі повідомили про невдалу спробу КНДР запустити ракету

У Сеулі повідомили про невдалу спробу КНДР запустити ракету Фото: пуск ракети

КНДР спробувала здійснити новий ракетний запуск

КНДР спробувала здійснити новий ракетний запуск, який виявився невдалим. Про це повідомляє Reuters.

Спроба ракетного запуску була зроблена на наступний день після того, як в КНДР пройшов військовий парад, присвячений 105-ій річниці з дня народження засновника КНДР Кім Ір Сена. На параді вперше були показані балістичні ракети підводних човнів (БРПЧ) Pukkuksong-2.

Нагадаємо, армія Північної Кореї на параді на честь 105-ї річниці з дня народження засновника КНДР Кім Ір Сена, який 15 квітня пройшов в Пхеньяні, вперше представила свої балістичні ракети підводних човнів.

На головній площі Пхеньяна в суботу вранці розпочався військовий парад, приурочений до 105-ї річниці з дня народження засновника північнокорейської держави і діда нинішнього лідера країни Кім Чен Ина. Парад приймав глава держави. Також на трибуни прийшли й вищі державні чиновники країни.

Крім того, заступник голови Міністерства закордонних справ Північної Кореї Хан Сон Рьоль заявив, що політика президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа відносно КНДР більш "злісна і агресивна", ніж курс його попередника Барака Обами.