ua en ru

У Сеулі мітингують проти участі КНДР в Олімпіаді

У Сеулі мітингують проти участі КНДР в Олімпіаді Фото: протести в Сеулі проти КНДР (FinancialXpress twitter)

Демонстранти спалили портрет Кім Чен Ина

У столиці Південної Кореї - Сеулі - близько 800 людей влаштували мітинг проти участі в Олімпійських Іграх Північної Кореї. Про це повідомляє Yonhapnews.

Активісти влаштували демонстрації у центрі Сеула, порвавши та підпаливши портрет лідера КНДР Кім Чен Ина. Також демонстранти тримали у руках прапори Кореї та США, дехто також одягнув маски президента США Дональда Трампа та лідера КНДР.

Причиною таких акцій є не лише участь КНДР в Олміпміаді, а й також "занадто м'яка" позиція південнокорейського президента Мун Чже Іна щодо північного сусіда.

У Сеулі мітингують проти участі КНДР в ОлімпіадіУ Сеулі мітингують проти участі КНДР в ОлімпіадіУ Сеулі мітингують проти участі КНДР в Олімпіаді

Фото: протести в Сеулі проти КНДР (FinancialXpress twitter)

Нагадаємо, напередодні президент Південної Кореї зустрівся з делегацією КНДР під час Олімпіади. Глава Північної Кореї Кім Чен Ин запросив президента сусідньої Південної Кореї Мун Чже Іна "найближчим часом" відвідати з візитом Пхеньян. Запрошення передала особисто сестра лідера КНДР Кім Йо Ин під час зустрічі з Мун Чже Іном у президентській резиденції в суботу, 10 лютого. Водночас президент Південної Кореї заявив, що його зустріч із Кім Чен Ином може відбутися у разі створення прийнятних для нього умов.