ua en ru

Мережа АТБ не працює в Криму з першого дня анексії, - активіст

Мережа АТБ не працює в Криму з першого дня анексії, - активіст Фото: Гайде Різаєва

Активіст назвала чутками заяви про торгівлю АТБ в окупованому Криму

Мережа АТБ не працює в Криму з першого дня анексії, а на заяви про зворотне повинні реагувати правоохоронці. Про це в інтерв'ю газеті "День" заявила кримськотатарська активістка, волонтер і правозахисниця Гайде Різаєва.

"Торгівля на окупованих територіях однозначно неприпустима. Але також не можна перетворювати цю тему на предмет спекуляцій. Наприклад, деякі політики запустили "качку" про торгівлю українського бізнесу – мережі супермаркетів АТБ в Криму, і на цій підставі почали цькування компанії. Це – злочинна практика, про яку потрібно говорити вголос. Так, чутки про торгівлю АТБ в Криму – це маячня певних зацікавлених людей", - заявила вона.

Активістка також розповіла, що про ситуацію з українськими торговими компаніями в Криму знає не із ЗМІ, а безпосередньо від своїх родичів, що залишилися жити на окупованому півострові. Мережа АТБ, за її інформацією, не працює в Криму з першого ж дня його анексії.

"Як ви знаєте, у кримських татар завжди великі сім'ї, мінімум – троє дітей. Тобто велика кількість моїх родичів і зараз живе в Криму. І можу, наприклад, сказати точно щодо цієї мережі – мережа супермаркетів АТБ не працює в Криму з першого дня анексії. Чутки – це яскравий приклад маніпуляції, на що влада і правоохоронці повинні реагувати", - заявила Гайде Різаєва.