ua en ru

Сервіс інтернет-телефонії Skype купує сервіс групових повідомлень GroupMe

Сервіс інтернет-телефонії Skype прийняв рішення про покупку компанії GroupMe, що надає послуги з передачі групових повідомлень. Остаточні умови операції в повідомленні прес-служби Skype доки не розголошуються.
За словами представників інтернет-сервісу, об'єднання допоможе Skype зміцнити своє лідерство на ринку як голосового, так і відеозв'язку. Разом з придбанням 6 січня ц.р. компанії Qik, що надає послуги з трансляції потокового відео на мобільні пристрої, нова операція розширила інноваційний підхід Skype до використання можливостей мобільного зв'язку.
Сервіс GroupMe дозволяє відправляти текстові повідомлення і зображення на мобільні телефоны одночасно цілій групі, а також надає послуги конференц-зв'язку. Безкоштовне застосування доступне для найбільш популярних операційних систем для портативних пристроїв - Google Android, Apple iOS, Windows Mobile і BlackBerry OS.
Компанія Skype була створена в 2003 р., а вже в 2005 р. eBay Inc. купив її за 3,1 млрд дол. Пізніше контрольний пакет був проданий групі інвесторів за 1,9 млрд дол. готівкою і 125 млн дол. в коштовних паперах. У 2010 р. щомісячна аудиторія активних користувачів програми Skype складала 124 млн чоловік, лише 8,1 млн з яких користувалися платними послугами, здійснюючи дзвінки з Skype на стаціонарні і мобільні телефони. За підсумками 2010 р. чисельність користувачів Skype склала 170 млн людей, а трафік голосового і відеозв'язку сервісу досяг 207 млрд хвилин. 10 травня 2011 р. Microsoft підписала угоду про покупку Skype за 8,5 млрд дол. грошовими коштами в групи інвесторів на чолі з фондом Silver Lake Partners, яка в 2009г. викупила 70% Skype в інтернет-компанії eBay за 2 млрд дол. Покупка Skype стала найдорожчим придбанням Microsoft за всю 36-річну історію існування компанії.