ua en ru

Сервіс Google Play Music запущений у Європі

У дев'яти європейських країнах почав працювати сервіс Google Play Music.

У дев'яти європейських країнах почав працювати сервіс Google Play Music.

Сервіс запрацював три місяці тому в США, тепер він доступний в Австрії, Бельгії, Франції, Ірландії, Італії, Люксембурзі, Португалії, Іспанії і Великобританії.

Для перших підписчиків діє система знижок. Якщо підписатися до 15 вересня, вартість користування сервісом складе 7,99 євро за місяць. Тим же, хто запізниться, доведеться платити по 9,99 євро щомісячно.

Google - американська інтернет-корпорація, лідер серед пошукових систем. Вона Заснована в 1998 р. студентами Стенфордського університету Ларрі Пейджем і Сергієм Бріном. За базу була взята їх дослідницька робота 1996 р. Вважається, що слово Google - це неправильно написане слово "Гугол", яке означає "10 в сотому ступені".

У 2004 р. компанія провела IPO на суму 1,9 млрд дол. В даний час Google займає більше 80% світового ринку пошукових запитів, основним доходом компанії є онлайнова реклама, прив'язана до результатів пошуку на сторінках Google.

Окрім інтернет-пошукача Google володіє найпопулярнішим в світі відеохостингом YouТube, управляє поштовим сервісом Gmail, соціальною мережею Google+, розробила операційну систему Android для мобільних пристроїв.