ua en ru

Сьєрра-Ліоне продала "Алмаз миру" для розвитку країни

Сьєрра-Ліоне продала "Алмаз миру" для розвитку країни Фото: алмаз "Peace Diamond" (VCG Library)

Діамант був куплений на аукціоні британським мільярдером і ювеліром Лоренсом Граффом за 6,5 млн доларів

Один з найбільших дорогоцінний каменів "Алмаз миру" масою 709 каратів Сьєрра-Леоне продала на аукціоні в Нью-Йорку. Виручені гроші будуть вкладені в розвиток країни, передає Reuters.

Алмаз був куплений на аукціоні британським мільярдером і ювеліром Лоренсом Граффом за 6,5 млн доларів. Від продажу діаманта уряд Сьєрра-Леоне отримає 59%, або $ 3,9 млн, податкових надходжень. Ці кошти будуть вкладені в проекти очисткиводи, будівництво шкіл, медичних центрів, доріг і електрифікацію.

Алмаз, знайдений в Сьєрра-Леоне, вперше був виставлений на аукціоні. Чиновники країни сподіваються, що таким чином буде зменшуватися незаконна торгівля алмазами.

Нагадаємо, в середині липня 2017 канадська компанія Lucara Diamond повідомила, що може розпиляти найбільший в світі діамант Lesedi la Rona (в перекладі з ботсванської - Наше світло) на частини для того, щоб продати. Діамант вагою в 1016 карат був виставлений на торги в червні 2016 року. Однак, в ході торгів, ціна каменя досягла лише 61 млн доларів, при тому, що продавець розраховував отримати за необроблену коштовність не менше 70 млн доларів.