ua en ru

Серійний завод "Антонов" завершив збірку літака Ан-32 для Іраку

Серійний завод "Антонов" (колишній Київський авіазавод "Авіант") завершив збірку першого літака Ан-32 з партії в шість таких авіамашин для Іраку. Про це повідомили РБК- Україна в секретаріаті уряду.

Борт пофарбований в кольори замовника і буде переданий йому у вересні після виконання декількох випробувальних польотів. У 2010 р. планується добудувати ще два літаки Ан-32. У 2011 р. Ірак повинен отримати три такі авіамашини.
Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "Прогрес", дочірня компанія "Укрспецекспорту", в 2009 р. підписала контракт на постачання шести літаків Ан-32 до Іраку на загальну суму близько 80 млн дол.
Легкий військово-транспортний багатоцільовий літак Ан-32 може експлуатуватися в умовах жаркого клімату при температурах до 50°С і на високогірних аеродромах. Основне призначення - перевезення вантажів на лініях малої і середньої протяжності. Крім того, Ан-32 можна використовувати для перевезення людей, парашутного десантування людей і платформ з вантажами, а також в санітарному варіанті.
Проведена модернізація літака привела до створення модифікацій Ан-32Б-100 і Ан-32В-200. В даний час більше 350 літаків Ан-32 успішно експлуатуються в країнах з різними кліматичними умовами, серед яких держави СНД, Індія, Колумбія, Перу, Мексика, Афганістан.