ua en ru

Серія нападів у Казахстані: є загиблі, десятки поранених

Серія нападів у Казахстані: є загиблі, десятки поранених Фото: момент перестрілки в Актобе

В Актобе оголошено режим контртерористичної операції

Три людини загинуло, ще більше 20 отримали поранення під час серії нападів у місті Актобе (Казахстан) 5 червня. Невідомі напали на магазин зброї, вбили продавця, а потім напали на військову частину, повідомляє місцеве видання Tengrinews.kz.

"Двоє співробітників правоохоронних органів вбиті в ході перестрілки. Більше 20 людей отримали поранення, вони доставлені в лікарню", - йдеться в повідомленні.

Крім того, стало відомо про інцидент в автобусі, який потрапив на відео. Зазначено, що транспорт пасажири встигли покинути, коли в салон увірвалися нападники. Вони намагалися викрасти автобус після пограбування магазину зброї.

За попередніми даними і словами очевидців, спецоперація, деталі якої поки невідомі, проходить одразу в трьох районах - в п'ятому мікрорайоні, в районі Філармонії і збройового магазина "Паллада". Всі ці райони оточені поліцією. На місці перебуває декілька бригад швидкої допомоги. За неофіційною інформацією, нібито невідомі пограбували збройовий магазин "Пантера".

Водночас, за даними представника МВС республіки Алмаса Садубаєва, нападники ймовірно були "прихильниками нетрадиційних релігійних течій".

За його словами, вдень у неділю надійшло повідомлення про напад на збройовий магазин "Паллада" в місті Актобе.


"О 15:45 (за місцевим часом) стало відомо про напад на інший збройовий магазин у розташуванні військової частини національної гвардії", - сказав він.

За інформацією Садубаєва, під час нападу на магазин зброї було вбито продавця, одна людина отримала поранення. Крім того, у військовій частині загинули, відбиваючи напад, офіцер і військовослужбовець-контрактник, ще 9 військовослужбовців постраждали.

Серія нападів у Казахстані: є загиблі, десятки поранених

Фото: казахські силовики

Своєю чергою, за даними поліцейського, в ході перестрілок було вбито трьох злочинців, один із них поранений, один із нападників був затриманий.

"Кілька злочинців заблоковано, кільком нападникам вдалося сховатися. Проводяться заходи щодо їхнього затримання", - доповів він.

Наразі в Актобе оголошено режим контртерористичної операції.

Нагадаємо, поліція Казахстану 21 травня розігнала антиурядові протести в Астані й Алма-Аті та інших великих містах країни, десятки людей були затримані.