ua en ru

Поліція Казахстану розігнала антиурядові мітинги у великих містах

Поліція Казахстану розігнала антиурядові мітинги у великих містах Фото: поліція припинила спроби провести несанкціоновані мітинги

Затримано десятки людей, у тому числі журналісти різних видань

Поліція Казахстану в суботу, 21 травня, розігнала антиурядові протести в Астані та Алма-Аті та інших великих містах країни, десятки людей були затримані. Про це пише Deutsche Welle.

В Алма-Аті співробітники правоохоронних органів, намагаючись перешкодити проведенню мітингу, оточили територію навколо площі Республіки. За територію оточення дозволяли проходити лише людям, що живуть в цьому районі.

За інформацією Reuters, серед затриманих в Астані були співробітники низки російських ЗМІ. Журналістів відпустили, а в міністерстві МВС Казахстану пообіцяли розібратися в діях співробітників поліції, які затримали журналістів, дати їм оцінку та вжити заходів щодо недопущення в майбутньому подібних інцидентів.


Наголошується, акції протесту проходять в Казахстані з квітня 2016 року. Учасники мітингів протестують проти планів влади внести поправки в земельне законодавство, які передбачають приватизацію значних ділянок сільськогосподарських угідь.

Нагадаємо, на початку травня президент Республіки Казахстан Нурсултан Назарбаєв пообіцяв жорстку відсіч активістам, які спробують повторити "український сценарій".