ua en ru

Серія "Легенди Bugatti" поповнилася черговою моделлю

Серія "Легенди Bugatti" поповнилася черговою моделлю. Цього разу модель присвячена не людині, що зіграв важливу роль в історії бренду, а ще одному автомобілю Bugatti Type 18 з неофіційною назвою Black Bess.

Серія "Легенди Bugatti" поповнилася черговою моделлю. Цього разу модель присвячена не людині, що зіграв важливу роль в історії бренду, а ще одному автомобілю Bugatti Type 18 з неофіційною назвою Black Bess.

Кожен раз, коли бренд Bugatti анонсує нову модель зі своєї лімітованої серії "Легенди Bugatti", замираешь в передчутті - якої особи, яка відіграла важливу роль в історії цієї марки, буде присвячений автомобіль. Однак цього разу бренд вирішив віддати належне не людині, а легендарної моделі Type 18. У цього автомобіля цікава історія: він був одним із знакових в лінійці Bugatti довоєнної ери, завдяки своїм вражаючим технічним характеристикам. Type 18 проводився у період між 1912 і 1914 роками, був оснащений 5-літровим чотирициліндровим двигуном, а його максимальна швидкість складала 160 км/год - неймовірний показник для того часу.

Bugatti випустила всього 7 екземплярів цього автомобіля. Власником одного з Type 18 був французький авіатор Ролан Гаррос, перший льотчик, перетнув Середземне море. Великий любитель швидкості, він шукав автомобіль, на якому міг би їздити так само швидко, як і літати. Type 18, володарем якого став Гаррос, мав ідентифікаційний номер 474 і пізніше отримав неофіційну назву "Чорна Бесс", або Black Bess, на честь знаменитої британської скаковой коні. Він став одним з трьох Type 18, збереглися до наших днів. На даний момент цей раритет належить колекціонерові Эверту Лаумену. Лаумен люб'язно надав його для демонстрації на автосалоні в Пекіні, де будуть виставлені і моделі Black Bess із серії "Легенди Bugatti".

Нова Black Bess побудована на базі родстера Buigatti Veyron Grand Sport Vitesse і випущена всього в трьох примірниках. Кузов зроблений з вуглецевого волокна і пофарбований в чорний колір. Деякі деталі покриті 24-каратним золотом, приміром, знаменита "підкова" на решітці радіатора або логотип Bugatti на задній частині кузова. Кришка бензобака і ковпачок маслянки прикрашені золотистим написом Black Bess.

Інтер'єр автомобіля заслуговує окремої розмови. Сидіння, центральна консоль, стать, обшивка стелі та задній відсік оббиті високоякісної шкірою ніжного кремового відтінку, а приладова панель і панелі дверей оброблені контрастною світло-коричневою шкірою Havanna. Крім того, на панелях дверей вручну намальовані легендарна модель Type 18 Black Bess і літак Ролана Гарроса Morane Saulnier Type H. Щоб малюнки не постраждали від часу, їх робили спеціальними чорнилами. Зображення Type 18 Black Bess, а також позолочений логотип Bugatti можна побачити і на спеціальній шкіряного вставки на задньому відсіку для зберігання речей. Обплетення керма виконана з червоної шкіри Crimson, а на бічній поверхні центральній консолі красується ще одна позолочена деталь - танцюючий слон, символ моделей серії "Легенди Bugatti". Вартість кожного з трьох примірників Black Bess становить € 2,15 млн. Це ціле багатство, але за таку красу і його не шкода.

Серія "Легенди Bugatti" поповнилася черговою моделлю