ua en ru

Сергій Лавров і Хілларі Клінтон обговорили по телефону перспективи можливої резолюції ООН по Сирії

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і держсекретар США Хілларі Клінтон обговорили по телефону перспективи можливої резолюції Ради Безпеки ООН щодо ситуації в Сирії, передає РБК з посиланням на Reuters, яке цитує Держдепартамент США.

Бесіда Клінтон з Лавровим стосувалася діяльності в Радбезі ООН і того, як США і Росія можуть працювати разом, щоб створити необхідні умови для ухвалення резолюції по Сирії", - повідомила офіційний представник Держдепартаменту Вікторія Ньюланд. При цьому вона не вказала, чи принесла конкретні результати розмова між главами зовнішньополітичних відомств РФ і США, зазначивши лише, що "бесіда вийшла хорошою".

Росія і Китай негативно ставляться до перспективи будь-яких дій Ради Безпеки ООН щодо Сирії і практично не беруть участь в обговоренні проекту резолюції, покликаної засудити насильство сирійських урядових військ проти демонстрантів. Проект резолюції, висунутий європейськими країнами і підтримуваний США, не передбачає введення будь-яких санкцій проти керівництва Сирії.