ua en ru

Сергій Болоболін очолить "Укрзалізницю"

Новим главою "Укрзалізниці" став Сергій Болоболін - перший заступник глави адміністрації. Учасники ринку називають його непоганим управлінцем і "правою рукою" Володимира Козака - міністра інфраструктури і колишнього гендиректора монополії. А тому від менеджера чекають продовження реформ, початих при минулому керівнику. Про це пише "Комерсант-Україна".

Джерело в адміністрації підтвердило цю інформацію, відзначивши, що прем'єр-міністр Микола Азаров поки не підписав наказ: "Ми чекаємо представлення Сергія Болоболіна завтра". У прес-службі УЗ повідомили, що інформації про призначення не мають в своєму розпорядженні. Сам Болоболін на телефонні дзвінки не відповідав.

Посада гендиректора "Укрзалізниці" була вакантною більше місяця. 24 грудня 2012 року глава УЗ Володимир Козак був призначений міністром інфраструктури замість Бориса Колесникова. Експерти припускали, що його місце займе один із заступників - Петро Науменко або Микола Сергієнко. Обговорювалися також кандидатури колишнього глави УЗ, представника "Російських залізниць" в Україні Василя Гладких і глави Південно-західної залізниці Олексія Кривопішина. Проте останній - людина іншої команди, стверджують джерела, близькі до уряду. "Був торг за посаду. Але Кривопішин, так би мовити, з іншої "годівниці", а потрібна була людина з команди Козака - тепер він фактично залишається біля керма", - говорить співбесідник. Джерело в УЗ підкреслило, що одним з побажань Володимира Козака при відході на посаду міністра було призначення главою УЗ саме Сергія Болоболіна.

Заступник глави УЗ Петро Науменко вважає призначення Болоболіна цілком логічним. "Він пройшов всі інстанції управлінського процесу, його спеціальність - координація перевізних процесів, і галузь він знає від і до", - відзначає Науменко. В період реформ УЗ потрібна людина, яка продовжить справу Володимира Козака. Протягом майже двох років вони працювали разом, і все господарство зараз веде Сергій Болоболін, додає заступник глави УЗ.

Читайте також: "Укрзалізниця" в 2013 р. планує направити на модернізацію колії 1,05 млрд грн