ua en ru

Сергій Березенко: сквер Небесної Сотні належить суспільству

Сквер Небесної Сотні, де виступав президент Петро Порошенко в пам'ять про Сергія Нігояна і всіх інших постраждалих і загиблих на Майдані, був приведений в порядок саме активістами, і він по праву належить суспільству, всій Україні, всім українцям. Так прокоментував скандал навколо Скверу Небесної Сотні на вул. Михайлівській народний депутат Сергій Березенко.

"Ця ділянка була покинута. А під час трагічних подій на Майдані там була барикада. Після закінчення тих подій, що вже в 20-х числах лютого люди прибрали, облагородили це місце і облаштували там Сквер пам'яті Героїв Небесної Сотні. А коли вирішили узаконити Сквер, виявилося, що у нього є власник, який має право власності. До речі, ці рішення були прийняті Київрадою ще в 2006-2007 році", - розповів народний депутат.

Відповідаючи на питання про власника ділянки під сквером, Сергій Березенко повідомив, що виходячи з інформації, яка є сьогодні у активістів, попередньо цим власником може виявитися В'ячеслав Супруненко - брат народного депутата Олександра Супруненка, або ж структури, пов'язані з ним.

Сергій Березенко взяв на себе ініціативу переговорити з усіма сторонами конфлікту. Зокрема, спробувати переконати інвестора все ж передати цю ділянку громаді міста Києва, а Київрада - офіційно це затвердити.

За його словами, "Київрада готова це зробити. Слово за інвестором. Якщо він захоче судитися і звернеться в міжнародні суди, - це буде років судових позовів. На мою думку, ігнорування такого прецеденту буде кидати тінь на усю владу. Неприпустимо, якщо влада не зможе захистити пам'ятне місце в честь загиблих людей, які відстоювали свої права і свободу".