ua en ru

Серена Вільямс не буде захищати титул на Australian Open

Серена Вільямс не буде захищати титул на Australian Open Фото: Серена Вільямс (twitter.com/AustralianOpen)

Чинна чемпіонка не поїде в Мельбурн

Екс-перша ракетка світу Серена Вільямс не зможе захистити титул чемпіонки на Australian Open. Про це повідомляє офіційний сайт Мейджора.

Американка зазначила, що не змогла підготуватися до повноцінного виступу.

"Я можу змагатися, але я не хочу просто змагатися. Я хочу робити набагато більше і для цього мені знадобиться трохи більше часу", - цитує її слова Twitter турніру.

Американка не виходила на корт з кінця січня 2017 року, коли в фіналі Australian Open перемогла свою старшу сестру Вінус (6:4, 6:4). Вона призупинила кар'єру в зв'язку з вагітністю.

Тенісистка є рекордсменкою за кількістю перемог на турнірах Великого шолома в одиночному розряді, у неї 23 титулу. Всього вона перемагала на кортах Мельбурна сім разів (2003, 2005, 2007, 2009-2010, 2015, 2017).

Відкритий чемпіонат Австралії, який дає старт серії турнірів Великого шолома 2018 року, пройде з 15 по 28 січня. Серена Вільямс повинна являти собою фактичну переможницею Australian Open.

Нагадаємо, українська тенісистка Марта Костюк захищатиме торішню перемогу на юніорській версії Відкритого чемпіонату Австралії.