ua en ru

Сербська НІС ініціювала корпоративну перевірку факту можливого порушення закупівельних процедур

Компанія "Нафтова індустрія Сербії" (НІК) ініціювала корпоративну перевірку факту можливого порушення закупівельних процедур та антикорупційної політики підприємства. Про це йдеться в повідомленні компанії, поширеному після появи інформації про арешт двох російських менеджерів НІК.

"13 листопада (2013) за підозрою у можливих зловживаннях службовим становищем і порушення корпоративних антикорупційних процедур в частині взаємодії з зовнішніми підрядниками на проведення поточних ремонтних робіт були затримані два співробітника компанії НІК", - йдеться в повідомленні компанії.

В даний час, за ініціативою НІС, МВС проводить детальне розслідування. У випадку якщо провина затриманих співробітників буде доведена, вони понесуть відповідне покарання. Імена співробітників в повідомленні НІС не зазначаються.

Сьогодні сербські ЗМІ повідомили, що поліція країни затримала росіянина Віктора Славіна - виконавчого директора блоку НІС "Переробка" і одного з керівників нафтопереробного комплексу "Панчево", що належить НІС. У числі затриманих також два співвласника сербського підрозділу австрійської інженерно-будівельної компанії BMR Group, яка виконувала на замовлення НІС роботи з модернізації потужностей підприємства.

Всі затримані підозрюються в причетності до махінацій з тендерами, в ході яких визначалися підрядники, які отримують замовлення НІС. За даними сербських ЗМІ, менеджери НІС за винагороду повідомляли представникам BMR інформацію про пропозиції конкурентів.

Контрольним пакетом акцій НІС (56,15%) володіє російська "Газпром нафта", ще 29,88% акцій належить уряду Сербії.