ua en ru

Сербія закрила кордон для вантажівок із Хорватії

Сербія закрила кордон для вантажівок із Хорватії Фото: Associated Press

Заборону введено у відповідь на аналогічні дії хорватської влади

Сербія з опівночі четверга, 24 вересня, припинила пропускати на свою територію вантажі із Хорватії, повідомляє Reuters.

"Із цього моменту сербська поліція не дозволить в'їзд через кордон будь-якому вантажному автомобілю, зареєстрованому в Хорватії, а також тим, що перевозять товари, виготовлені в цій країні", - заявив глава МВС Сербії Небойша Стефанович.

Як зазначається, заборона сербської влади також поширюється на будь-які товари, що перевозяться із Хорватії. Цей захід було введено у відповідь на аналогічні дії Хорватії.

Минулого тижня Загреб закрив сім із восьми автомобільних пунктів пропуску на хорватсько-сербському кордоні у якості запобіжного захисту від потоку біженців. Виключення було зроблено тільки для фур із швидкопсувним вантажем, що викликало протест далекобійників.

Рішення перекрити кордон для вантажів хорватська влада ухвалила після того, як Белград став переправляти десятки тисяч біженців через сербсько-хорватський кордон, а не через Угорщину і Румунію.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що кордон Сербії та Хорватії перекрито у зв'язку із протестом далекобійників. Таким чином, водії фур висловлювали протест проти дій хорватської влади, що обмежили раніше в'їзд на свою територію.