ua en ru

Сербія викликала свого посла в Україні для обговорення відносин між країнами

Сербія викликала свого посла в Україні для обговорення відносин між країнами Фото: прапор Сербії (flickr.com/alexanyan)

Метою дипломатичних місій має стати поліпшення двосторонніх відносин

Перший заступник прем'єр-міністра і міністр закордонних справ Івіца Дачич запросив посла Сербії в Україні Раді Булатовича обговорити поточні питання відносин з Україною. Про це йдеться в повідомленні на сайті сербського МЗС.

"Як відомо, Сербія неодноразово заявляла, що з часу початку кризи в Україні вона поважає територіальну цілісність України, що також підтвердилося під час головування Сербії в ОБСЄ. Крім того, Сербія зробила ряд конкретних кроків у переслідуванні сербської націоналістичної боротьби за іноземну війну, включаючи Україну, демонструючи прихильність дотриманню своїх міжнародно-правових зобов'язань", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич обговорить з послом Булатовичем подальшу діяльність, пов'язану з відносинами з Україною в найближчі дні.

Крім цього, метою дипломатичних місій в зарубіжних країнах має стати поліпшення двосторонніх відносин між державами.

"Сербія, як і раніше, прихильна встановленню добрих відносин з Україною на засадах взаємної поваги і не дозволить їй стати запорукою жертви міжнародних відносин, які не мають нічого спільного з Сербією", - додали в сербському МЗС.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України стурбоване контактами представників Сербії з окупованим Кримом.