ua en ru

Сепаратисти в Горлівці заявили, що будуть утримувати міськвідділ міліції за будь-яку ціну, - МВС

Сепаратисти в Горлівці заявили, що будуть утримувати міський відділ міліції за будь-яку ціну.

Сепаратисти в Горлівці заявили, що будуть утримувати міський відділ міліції за будь-яку ціну. Про це повідомив начальник кримінальної міліції Горлівки Герман Приступа після переговорів з сепаратистами, передає прес-служба Горлівського МУ ГУМВС України в Донецькій області.

Так, в ході переговорів Приступа заявив сепаратистам, що оскільки в міськвідділі знаходяться озброєні особи (з автоматами Калашникова, помповою зброєю та пістолетами Макарова), то в разі проведення силової операції по його звільненню, до них може бути застосовано зброю на ураження, що може спричинити за собою людські жертви. При цьому можуть постраждати місцеві жителі, залучені для зовнішньої охорони будівлі.

"У відповідь Безлер (лідер сепаратистів) заявив, що в будівлі знаходяться "перевірені люди, і всіх цивільних осіб він прибрав. І додав, що "з центру в Слов'янську" є наказ утримувати будівлю будь-яку ціну, тому розраховує на відповідну допомогу, а у самої групи "достатньо сил і засобів, щоб обороняти будинок в подальшому, тому добровільно здаватися вони не збираються". Але в якості альтернативи можуть піти на поступки, якщо їм нададуть для дислокації будівля міського відділу СБУ", - розповів Приступа.

Представник МВС також закликав жителів Горлівки утриматися від відвідування місцевого міськвідділу міліції.