ua en ru

Сепаратисти силою змушують ув'язнених вступати в ряди бойовиків на Донбасі, - СБУ

Сепаратисти силою змушують ув'язнених вступати в ряди бойовиків на Донбасі, - СБУ Фото: СБУ

До СБУ звернувся колишній в'язень з ЛНР

Бойовики на тимчасово окупованих територіях Луганської області силою змушують укладених вступати до лав незаконних озброєних формувань. Про це повідомили в прес-службі СБУ.

"В Луганській області СБУ заочно повідомила про підозру на участь у діяльності терористичної організації дев'яти ватажкам так званого "управління виконання покарань МВС ЛНР", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, до СБУ звернувся колишній ув'язнений, який прибув на контрольовану Україною територію Луганської області після відбуття покарання в Алчевській виправній колонії № 13 - закладі для хворих на туберкульоз.

За його словами, засуджених там їх постійно били і відмовляли їм у лікуванні. Особливо жорстоко ставилися до тих, хто не хотів отримувати "паспорт ЛНР".

Сепаратисти силою змушують ув'язнених вступати в ряди бойовиків на Донбасі, - СБУ

Фото: в СБУ звернувся колишній в'язень з ЛНР

Так, побиттям і залякуванням ув'язнених займався засуджений на ім'я Ігор, близький до адміністрації наглядач за "табором". Він щомісяця платив начальнику колонії 50 тис. рублів за можливість добре харчуватися, користуватися телефоном і Wi-Fi.

У період активних бойових дій в Дебальцеве, ув'язнених змушували писати заяви про вступ до лав бойовиків. У разі відмови їх переводили в ізолятор і морили голодом. Тих, хто погодився, передавали сепаратистам, їхні документи знищувалися, а люди зникали і більше не поверталися.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики ЛНР планують різко посилити вогневу міць артилерійських підрозділів.