ua en ru

Сепаратисти збили літак української армії Су-25 під Слов'янськом, - самопроголошений мер Пономарьов

Ополченці, що ведуть сьогодні бої поблизу Слов'янська, за допомогою переносного зенітно-ракетного комплексу (ПЗРК) збили літак української армії Су-25.

Ополченці, що ведуть сьогодні бої поблизу Слов'янська, за допомогою переносного зенітно-ракетного комплексу (ПЗРК) збили літак української армії Су-25. Про це повідомляє російський "Перший канал" з посиланням на повідомлення "народного мера" Слов'янська В'ячеслава Пономарьова.

Крім того, повідомляється, що за даними на 11:30 за київським часом знищений вертоліт Мі-24, кілька танків і один БТР української армії. Ще два вертольоти пошкоджені.

При цьому штаб ополчення заявляє про п'ятьох загиблих і 10 поранених в сьогоднішніх боях під Слов'янському. Даних про втрати з боку української армії поки немає.

Зазначимо, про початок наступальної фази операції під Слов'янськом повідомив сьогодні вранці міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у своєму Facebook. Він розповів про знищення блокпостів ополченців у районі Семенівки.

Аваков звернувся до населення Слов'янська, Краматорська та інших прилеглих населених пунктів з проханням залишатися вдома і не підходити до позицій зосередження ополченців.

Ополченці підтвердили повідомлення про важких боях під Слов'янськом.

"Надійшла інформація, що нас прорвали з боку Семенівки, там йде жорсткий бій. Використовуються всі види зброї, у тому числі танки. Ан-30 періодично пролітає високо. Вони "тюльпани" привезли, "гвоздики", танки", - повідомила РБК помічник В'ячеслава Пономарьова Стела Хорошева.