ua en ru

Сепаратистам дано вказівку поширювати дезінформацію про масову загибель українських військових, - ІО

Головне разведовательное управління Генерального штабу Збройних Сил Російської Федерації (ГРУ ГШ ЗС РФ) в Ростові-на-Дону передало розпорядження керівникам диверсійних груп на Донбасі про поширення дезінформації про масову загибель в ході бойових зіткнень українських військовослужбовців.

Головне разведовательное управління Генерального штабу Збройних Сил Російської Федерації (ГРУ ГШ ЗС РФ) в Ростові-на-Дону передало розпорядження керівникам диверсійних груп на Донбасі про поширення дезінформації про масову загибель в ході бойових зіткнень українських військовослужбовців. Про це у своєму Facebook повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень, представник групи "Інформаційний опір" (ІС) Дмитро Тимчук.

"Підрозділ ГРУ ГШ ЗС РФ в Ростові-на-Дону передало розпорядження керівникам диверсійних груп на Донбасі, чинним спільно з місцевими терористами, організувати інформаційно-психологічні акції, спрямовані на підрив бойового духу українських силовиків і деморалізацію місцевого населення... зокрема, дано вказівку по всіх можливих інформаційних каналах поширювати дезінформацію про масову загибель в ході бойових зіткнень українських військовослужбовців", - написав Тимчук.

Ряд російських ЗМІ повідомляли, що в ході бойових зіткнень на Донбасі загинуло понад 100 українських військовослужбовців.