ua en ru

Верховна Рада у вересні затвердить нових членів ЦВК, - БПП

Верховна Рада у вересні затвердить нових членів ЦВК, - БПП Фото: голова ЦВК Михайло Охендовський

БПП вже подала свої кандидатури на членів ЦВК

У вересні Верховна Рада України затвердить нових членів Центральної виборчої комісії (ЦВК). Про це розповів народний депутат України з фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов в ефірі телеканалу "Еспресо TV", повідомляє прес-служба БПП.

За його словами, на даний час ЦВК виконує свої обов'язки легітимно, оскільки новими змінами в законі, будь-який член комісії працює допоки не буде замінений наступним членом.

"Насправді, щоб відправити ЦВК у відставку потрібно 300 голосів. Тому кращий шлях - призначити нових членів, для цього потрібно 226 голосів. Позиція фракції БПП змінити більше членів ЦВК. Ми за те, щоб представники Комітету виборців, Громадської організації "Опора" заходили в ЦВК, бо вони мають досвід контролю за виборами, вони мають довіру від суспільства і політичних сил. Думаю, що вже у вересні, Верховна Рада затвердить нових членів ЦВК", - сказав Герасимов.

Він також зазначив, що фракція БПП вже подала свої кандидатури на членів ЦВК, але інші фракції за словами нардепа "гальмують" це питання. Крім того, він переконаний, що зараз недоцільно міняти весь склад комісії, у зв'язку з початком виборчої кампанії.

"Ми прийняли новий закон про вибори, і нам потрібно навчити 200 тис. людей як правильно провести ці вибори. Завдяки новому закону, виборчий процес пройде більш прозоро, ніж попередні місцеві вибори", - додав Герасимов.

Нагадаємо, раніше голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Андрій Магера заявив, що ефективніше було б змінити склад ЦВК після виборів.