ua en ru

Сенцова могли перевести в Іркутську колонію суворого режиму, - правозахисниця

Сенцова могли перевести в Іркутську колонію суворого режиму, - правозахисниця Фото: Олег Сенцов (youtube.com ІНФОРМАТОР)

За чутками, українського режисера Сенцова перевели до Виправної колонії №19 в Іркутській області

Засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова могли перевести з Якутська в Іркутську колонію суворого режиму. Про це в Facebook повідомила російська правозахисниця Зоя Светова.

"Сенцова цілком ймовірно перевели з Якутська в Іркутську колонію суворого режиму. Ось уже два дні прес-служба Федеральної служби виконання покарань відмовляється це підтвердити. Громадські спостережні комісії по Іркутській області теж ніяк не можуть це перевірити", - написала Светова.

Вона зазначила, що за чутками, українського режисера перевели до виправної колонії №19 в Іркутській області.

Олега Сенцова по всей вероятности перевели из Якутска в Иркутскую колонию строгого режима. Вот уже два дня пресс- Служб...

Опубліковано Зоєю Световою 7 вересня 2017 р.

Нагадаємо, у РФ засудили Сенцова за звинуваченням у підготовці теракту на території анексованого Криму навесні 2014 року. Російська влада відмовилися видати засудженого Україні.

Заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Петухов відзначав, що Росія вважає Сенцова, а також іншого засудженого в РФ українця Олександра Кольченко своїми громадянами.