ua en ru

Сенцов має намір голодувати навіть до фатального кінця, - адвокат

Сенцов має намір голодувати навіть до фатального кінця, - адвокат Фото: Олег Сенцов (youtube/currentytime.tv)

Політв'язень заявив, що не вірить у правосуддя

Політв'язень Олег Сенцов сказав, що буде голодувати навіть до фатального кінця. Про це на прес-конференції з приводу голодування, оголошеного Сенцовим, повідомив його адвокат Дмитро Дінзе, передає кореспондент РБК-Україна.

"Він (Сенцов, - ред.) сказав, що буде голодувати до кінця, можливо до фатального кінця. Знаючи Олега, будучи його адвокатом, він для себе визначив досить такий серйозний крок. Я йому пропонував юридично вирішити це питання. Олег сказав, що не вірить ні в яке правосуддя. найближчим часом я спробую в черговий раз його відвідати", - заявив адвокат.

Сестра Сенцова повідомила, що оголошення голодування стало несподіванкою.

"Голодування для мене стало несподіванкою. Він намагався підготувати маму до цієї новини, але здоров'я її це підриває. Голодування - це вже жест відчаю. Цим голодуванням він намагається наблизити звільнення інших ув'язнених. Голодування він оголосив перед чемпіонатом світу, щоб про це дізналося якомога більше людей", - додала Каплан.

Нагадаємо, засуджений на 20 років ув'язнення у справі "кримських терористів" режисер Сенцов оголосив безстрокове голодування - він вимагає звільнення всіх українських політв'язнів в Росії.