ua en ru

Сенцов не хоче привілеїв у списку на обмін полоненими

Сенцов не хоче привілеїв у списку на обмін полоненими Фото: Олег Сенцов

Сенцов хотів би бути в списку на обмін останнім

Український режисер, незаконно засуджений в Російській Федерації, Олег Сенцов не хоче, щоб йому надавалися привілеї у списку на обмін полоненими. Про це йдеться в листі Сенцова, який виклав на своїй сторінці в Facebook раніше звільнений з ув'язнення в РФ Геннадій Афанасьєв.

"Нас багато в полоні в Росії і ще більше на Донбасі. Когось вже звільнили, інші чекають і сподіваються. У кожного своя історія і умови утримання. Хто-то на полонених піариться, хтось реально працює. Ставати більш відомим ув'язненим, щоб тебе обміняли швидше за інших - це не той шлях, яким я хотів би пройти. Я не хочу тягнути ковдру на себе. Я хочу залишитися просто прізвищем в загальному списку. Навряд чи мені запропонують вийти останнім, але це був би хороший вибір", - написав він.


Крім того, він додав, що звільнення "любою ціною" не вплине на рішення конфлікту і запропонував використовувати полонених "як зброю проти ворога".

"Не треба нас витягуватиза буд -яку ціну - перемога від цього не наблизиться. Використовувати нас як зброю проти ворога - так. Знайте, що ми не ваше слабке місце. Якщо нам судилося стати цвяхами в кришку труни тирана, то я хотів би бути таким цвяхом. Просто знайте, що цей цвях не зігнеться", - написав він.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко пообіцяв звільнити всіх українців, ув'язнених у Російській Федерації, зокрема Олега Сенцова і Олександра Кольченка.