ua en ru

Сенцова доставили з колонії в лікарню, - ФСВП Росії

Сенцова доставили з колонії в лікарню, - ФСВП Росії Фото: Олег Сенцов (facebook.com/khrystyna.morozova)

Сенцов був вивезений в Лабитнангську міську лікарню

Незаконно засудженего в Росії українського режисера Олега Сенцова вивезли з колонії в міську лікарню для планового обстеження. Про це у прес-службі управління федеральної служби виконання покарань (УФСІН) по Ямало-Ненецькому автономному округу, передає "Інтерфакс-Україна".

Повідомляється, що у зв'язку з плановим обстеженням 28 вересня 2018 року Олег Сенцов був вивезений в Лабитнангську міську лікарню, де йому виконані додаткові дослідження і отримані консультації лікарів-фахівців.

"Враховуючи результати проведеного обстеження, О. Сенцову проведена корекція лікування",- додали у відомстві.

Нагадаємо, сьогодні український омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що РФ не надає медичних документів про стан здоров'я Сенцова. Зокрема, Денісова отримала відповідь від голови Ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова, він повідомив про стан здоров'я Олега Сенцова. За її словами, Сенцов перебуває під диспансерним наглядом через захворювання опорно-рухового апарату. Ще з 8 червня йому продовжують давати харчову суміш і проводити щоденну інфузійну терапію.

Як відомо, в серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд визнав режисера Олега Сенцова і Олександра Кольченка винними у справі про створення "терористичної спільноти, вчиненні та плануванні терактів". За версією слідства, в 2014 році Сенцов створив "терористичне співтовариство", учасники якого підпалили двері "Російської громади Криму" і вікна відділення "Єдиної Росії", а також готували підриви пам'ятника Леніну і Вічного вогню.