ua en ru

Сенатори США розраховують на посилення санкцій проти Росії в 2017

Сенатори США розраховують на посилення санкцій проти Росії в 2017 Фото: американські сенатори розраховують на введення ще суворіших санкцій проти Росії в 2017

Республіканці Джон Маккейн і Ліндсі Грем вважають, що нові санкції давно назріли, і пообіцяли розробити ще суворіші заходи

Низка видних сенаторів США від Республіканської та Демократичної партій назвали розширення санкцій проти Росії давно назрілим і пообіцяли на законодавчому рівні ще посилити стримуючі заходи проти Кремля в 2017 році. Про це повідомило американське видання The Hill.

Так, сенатор-демократ Бен Кардін заявив, що вже в січні представить законопроект про "всебічні розширені санкції" проти Російської Федерації.

"Виконавча влада вжила заходів, але вкрай важливо, щоб законодавча гілка влади підтримала ініціативу і рухалася вперед. Законодавчі санкції можуть доповнити і посилити нові санкції виконавчої влади", - сказав він.

Республіканці Джон Маккейн і Ліндсі Грем назвали дії адміністрації Обами "давно назрілими" і також пообіцяли розробити більш жорсткі законодавчі санкції у 2017 році.

Спікер Палати представників республіканець Пол Райан заявив, що указ президента Обами спізнився і ухвалені вчора санкції треба було запроваджувати раніше.

Він назвав дії президентської адміністрації "закономірним завершенням 8 років невдалої політики у взаєминах з Росією".

Демократ Марк Уорнер заявив, що на втручання Росії буде "постійна відповідь" як законодавців, так і адміністрації Дональда Трампа.

Нагадаємо, президент США Барак Обама найближчими днями представить у Конгресі підготовлену його адміністрацією доповідь про спроби Росії вплинути на вибори в США в 2016 році.