ua en ru

Обама представить у Конгресі доповідь про втручання Росії у вибори США

Обама представить у Конгресі доповідь про втручання Росії у вибори США Фото: Барак Обама представить у Конгресі доповідь про спроби РФ вплинути на вибори в США

Президент США пообіцяв, що його країна продовжить відповідати на агресивні дії РФ

Президент Сполучених Штатів Барак Обама найближчими днями представить у Конгресі доповідь, підготовлену його адміністрацією, про спроби Росії вплинути на вибори в США в 2016 році. Про це повідомляє Reuters.

Як зазначає агентство, раніше Обама обіцяв, що розслідування втручання РФ у перебіг виборчої кампанії в США буде завершене до зміни адміністрацій.

У четвер, 29 грудня, Обама підписав указ про введення санкції проти Федеральної служби безпеки Росії, а також Головного розвідувального управління Генштабу РФ.

При цьому він підкреслив, що це не вся відповідь на агресивні дії Росії і пообіцяв, що США продовжать вживати різних дій, там і тоді, коли вважатимуть за потрібне.

Обама додав, що про деякі з дій у відповідь публічно повідомляти не будуть.

Нагадаємо, Міністерство внутрішньої безпеки і Федеральне бюро розслідувань США опублікували спільну доповідь про організовані російською розвідкою кібератаки, спрямовані проти американських урядових і приватних установ.