ua en ru

Сенатори США підготували вето на зняття санкцій з Росії

Сенатори США підготували вето на зняття санкцій з Росії Фото: сенат США

Серед прихильників вето є сенатори обох партій США

Група сенаторів Сполучених Штатів Америки підготувала законопроект, який дозволить накласти вето на можливе зняття президентом Дональдом Трампом санкцій з Росії. Про це повідомляє CNN.

Кілька членів верхньої палати конгресу на чолі з республіканцем Ліндсі Гремом (Південна Кароліна) і демократом Беном Кардіні (Меріленд) стали авторами документа, який буде представлений в сенаті в середу.

Згідно з законопроектом, якщо Білий дім захоче зняти санкції з Росії, то йому для початку доведеться надати конгресу детальне обгрунтування цього рішення, а потім має настати період 120 днів, протягом якого вже самі конгресмени вирішать, погоджуватися їм з президентом чи ні.

Все більше число сенаторів від обох партій виступає проти можливого рішення про зняття санкцій щодо Росії.

"Цей крок шести сенаторів є останнім попередженням від Капітолійського пагорба до нової адміністрації по американо-російським відносинам", - повідомляє видання.

Серед прихильників законопроекту CNN називає Джона Маккейна, Марко Рубіо, Клер Маккаскілл і Шеррода Брауна, що представляють як Республіканської, так і Демократичної партії.

"Я думаю, що якщо існує реальна загроза скасування санкцій і прояви неповаги до українського суверенітету, моє відчуття, що ми мали б голоси, щоб накласти вето", - сказав сенатор Марко Рубіо.

Нагадаємо, сенатор від республіканців Джон Маккейн заявив: "Немає нічого спільного між головорізом Путіним і США".